Houding en bewegingstherapie

Binnen de Oefentherapie wordt niet alleen gekeken naar het gebied waar de klacht zich bevindt, maar naar het lichaam als geheel. Hoe beweegt u, in welke houding werkt u, hoe slaapt u, wat doet u zoal in het dagelijks leven? Op die manier worden niet alleen de symptomen die u nú heeft verholpen, maar wordt er ook voor gezorgd dat u dezelfde klachten niet nogmaals ontwikkelt.

 

Daarnaast staat uw hulpvraag altijd centraal. Waar heeft u last van en hoe belemmert het u in uw leven? Bij de oefentherapie geen onnodige trajecten, maar concreet inspelen op wat u vandaag nodig heeft. Ook kiezen we samen met u bewust voor een werkwijze waar u zelf bij betrokken bent. U kent uw lichaam, uw dagelijks leven en gewoontes immers het best. Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek stellen we samen met u duidelijke behandeldoelen op en wordt er een helder behandelplan opgesteld. Op die manier komt u tot de meest effectieve behandeling.

Hebt u klachten in de lage rug, het stuitje, de billen, liezen, het schaambeen, de SI-gewrichten of het gebied rondom de heupen? Of hebt u incontinentieproblemen? Dan kan het zijn dat de oorzaak van uw klachten ligt in uw bekken of bekkenbodem. 

 

Bij het behandelen van uw bekkenproblemen kijken we altijd eerst naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. Die kunnen zeer divers zijn: van zwangerschap of PMS tot hypermobiliteit, een val of een ongeluk. Op basis daarvan, en op basis van uw persoonlijke situatie, wordt er samen met u een plan van aanpak gemaakt om uw bekkenklachten effectief aan te pakken.

Bekkentherapie

Slaapoefentherapie

Wanneer u slecht slaapt, kan dit zowel ’s nachts als overdag voor problemen zorgen. Kampt u al langere tijd met slaapproblemen, dan kan het voorkomen dat u in een vicieuze cirkel terechtkomt. Door aan de slag te gaan met uw slaapproblemen, kunnen u deze vicieuze cirkel doorbreken.

 

Binnen de slaapoefentherapie proberen we uw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen en de slaapproblemen effectief te behandelen. Dat kunnen problemen zijn op het gebied van onder andere inslapen, doorslapen, (te vroeg) wakker worden, slaapapneu en nachtelijk piekeren.


Uiteraard is daarbij altijd het hoofddoel dat u een betere nachtrust krijgt en daardoor overdag ook energieker bent. Bij de slaapoefentherapie maken we geen gebruik van medicatie. Door middel van tips, oefeningen en het werken aan belangrijke aspecten van een goede nachtrust, realiseren we stap voor stap een betere nachtrust.

Tijdens de algemene groepslessen Oefentherapie Cesar gaat u onder directe begeleiding van een oefentherapeut aan de slag met gerichte oefeningen om fit, soepel en actief te blijven. Het verbeteren van de beweeglijkheid, spierkracht, coördinatie en balans staat in alle lessen centraal. We hanteren bewust kleine groepen, zodat u de tijd en aandacht krijgt die u nodig heeft.

In een groep oefenen geeft een positieve impuls, doorbreekt uw eigen bewegingspatronen en is bovendien gezellig. Het stimuleert om gezamenlijk de grenzen van uw bewegen op te zoeken. Door het uitwisselen van ervaringen vindt u herkenning en begrip bij uw groepsgenoten.


Neem contact op over de mogelijkheden.

Groepsbehandeling